Izvor: RTS, 23.Mar.2023, 09:51

Земљотрес јачине 4,7 јединица Рихтера потресао Албанију

Земљотрес јачине 4,7 јединица Рихтера потресао је синоћ Албанију. Након почетног потреса уследила су још три слабија, објавио је Европски медитерански сеизмолошки центар (ЕМСЦ).
Земљотрес се догодио у 2.43 на дубини од пет километара, а епицентар >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је био 95 километара од града Елбасана.
Накнадно су током ноћи уследила још три потреса снаге 3,7, затим 3,4, а на крају и 3,6 јединица по Рихтеру, наводи ЕМСЦ.
Нема података о евентуалним жртвама или материјалној штети.
Према наводима Сеизмолошког завода Србије, потрес је био јачине VI степени Меркалијеве скале.
То значи да га већина осећа у затвореном простору, а многи изван њега. Може доћи до померања или падања малих предмета нормалне стабилности. Код људи и животиња може се појавити страх и узнемиреност. Могућа су оштећења на зградама.
У новембру 2019, у земљотресу код Драча јачине 6,4 јединице Рихтера, страдала је 51 особа, а повређено је три хиљаде људи.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.