Izvor: RTS, 10.Sep.2023, 09:08

Расте број погинулих у невремену у Грчкој, спасено више од 4.000 људи

У селу Метаморфоси Кардица у кући су пронађена тела 88-годишње жене и њеног 65-годишњег сина, чиме је број погинулих у поплавама у централној Грчкој порастао на 14, преноси Катимерини. Три особе се воде као нестале, а о од уторка је спасено 4. 250 људи.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Још 35 села са 112 мештана у централном делу земље спрема се за евакуацију пошто је вода наставила да плави Тесалијску равницу. Стотине људи остало је заробљено у својим домовима у Тесалији, која је претрпела највећи терет олује "Данијел".

Од уторка, 5. септембра, до јутрос спасено је 4.250 људи који су одведени на безбедна места, преноси портал Катимерини.
У истом периоду Оперативни центар Ватрогасне јединице примио је 9.047 позива за испумпавање воде и сечу стабала.
Бујице су однеле куће, витална инфраструктура је уништена, а усеви на другом по величини пољопривредном земљишту у Грчкој су уништени.
Цивилна заштита у Лариси покушавала је да ојача насипе реке Пиниос на ободима града док ниво воде наставља да расте.         
У области Пилион, у југоисточном делу Тесалије у централној Грчкој, забележена је највећа количина падавина икада за 24 сата од када су почела мерења и износи више од 754 милиметра кише по метру квадратном. 
Метеоролози су рекли да је та количина падавина забележена од поноћи између понедељка и уторка у селу Загора. Олуја "Данијел" и поплаве које су уследиле нанеле су велику штету домаћинствима и инфраструктури, која се по речима званичника мери у милијардама евра.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.