Izvor: RTS, 07.Jul.2023, 08:57

На Институту за онкологију за шест месеци 4.000 новорегистрованих пацијената

У Србији су, после кардиоваскуларних болести, најчешће малигне од којих годишње оболи више од 40.000 људи, а премине више од 20.000. Рак дојке, плућа, дебелог црева и грлића материце најчешће су дијагнозе. Највише оболелих лечи се у Институту за онкологију и радиологију >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Србије. О томе колико имају пацијената и да ли су дозвољене посете, за РТС је говорио др Дејан Стојиљковић, помоћник директора те установе.
Нешто мање од половине укупног броја онколошких пацијената у Србији лечи се на Институту за онкологију. Помоћник директора ове установе др Дејан Стојиљковић је рекао да је реч о старој грађевини, у којој се збрињава велики број пацијената.

Тренутно се око 12.000 пацијената лечи на Институту, а за шест месеци 2023. године имају око 4.000 новорегистрованих пацијената.
Епидемијске мере су још на снази – са маском се улази на Институт, а потребан је антигенски тест пре хоспитализације, односно интервенције.
"Сви наши пацијенти су имунокомпромитовани и изузетно су подложни инфекцијама, самим тим што су онколошки пацијенти и примају јаку терапију. Пи-си-ар тест је неопходан за пријем и посете још нису дозвољене", рекао је др Стојиљковић.
Цело гостовање др Дејана Стојиљковића можете погледати у видеу на почетку текста.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.