Izvor: B92, 17.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

350 otrovano u tri napada u Iraku

Bagdad -- Najmanje dvoje je poginulo, a 350 povređeno, odnosno otrovano u Faludži i Ramadiju u trostrukom napadu kamionima sa hlorom.

Iračka televizija je javila da je najmanje šest osoba umrlo u tim napadima, prenele su srane agencije. "Oko 350 iračkih civila i šest vojnika koalicije se leče, jer su bili izloženi hloru, nakon što su dvojica kamikaza digli u vazduh kamione na jugu Faludže", navodi se u saopštenju američke vojske.

U saopštenju se dodaje da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su jedna vojnik i jedan civil lakše povređeni u drugom napadu na severoistoku Ramadija.

Vojska SAD je navela da je se jedan napad dogodio u Ramadiju, drugi u Amiraji, na jugu Faludže i treći, takođe južno od Faludže, i dodala da su dva policajca poginula u drugom napadu.

Treći napad se dogodio kada je na jednom parkingu eksplodirao kamion sa 750 litara hlora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.