Izvor: RTS, 25.Dec.2023, 00:01

Ново обраћање Вучића: Ухапшено више од 35 изгредника, два полицајца тешко повређена

Председник Србије Александар Вучић је у данашњем трећем обраћању јавности рекао да је ухапшено више од 35 силеџија и да се наставља акција. Ово што се десило је било планирано, рекао је председник. Сутра у 15 сати седница Бироа за координацију служби безбедности, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << рекао је Ивица Дачић.
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је одржана седница Савета за националну безбедност, јер је вечерас покушано насилно заузимање институција државе Србије и навео да је ухапшено више од 35 особа.
Вучић је рекао за Пинк да је до сада ухапшено више од 35 силеџија и да се наставља хапшење широм града. "Анализирали смо све што се догађало вечерас и захвалио сам припадницима како полицијске бригаде, тако жандармерије, свим припадницима полиције, који су тежак терет поднели вечерас, сагледали све информације и са представницима Безбедносне информативне агенције", рекао је Вучић.
Поручио је да нико нема право да наноси тешке телесне повреде нашим полицајцима.
"Они су родитељи, они су деца, нечија. Имамо за сада двојицу тешко повређених полицајаца. Једном је једва заустављено крварење. Имамо више лакше или још са нејасно утврђеним степеном повреда повређених полицајаца. Њих су гађали коцкама којима буквално са лакоћом можете да убијете човека.
О стаклу којим је падало преко визира на лице, на руке, на ноге да и не говорим", рекао је Вучић. 
Дачић: Овде је реч о упаду у институције и рушењу уставног поретка Секретар Савета за националну безбедност Ивица Дачић рекао је да треба одвојити шта су политичка окупљања од упада у државне институције и рушење уставног поретка и додао да је за понедељак у 15 сати заказао седницу Бироа.
"Овде је реч о упаду у институције и рушењу уставног поретка", рекао је Дачић после седнице Савета за националну безбедност. Он је рекао да су на седници разговарали и о утицају страног фактора.
Дачић је рекао да се листа "Србија против насиља" у називу бори против насиља, али да примењује насиље и да тиме жели да мења изборну вољу.
"Сви који су учествовали на састанку имају задатак да позивају на уздржаност и мир и решавање проблема кроз институције", рекао је Дачић, који је и министар спољних послова.
Он је додао да ако се насилно покуша рушење државе, државни органи ће осигурати мир. 
Претходно је председник Александар Вучић у обраћању јавности рекао да никаква револуција није у току. Поручио је да је држава довољно снажна да одбрани демократију, као и да ће "изгредници и силеџије бити ухапшени". 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.