Селекција Србије у баскету 3×3 одбранила титулу светског шампиона

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Jun.2023, 19:48

Селекција Србије у баскету 3×3 одбранила титулу светског шампиона

Мушка репрезентација Србије у баскету 3×3 одбранила је титулу светског шампиона, пошто је данас у финалу Светског првенства у Бечу победила селекцију Сједињених Америчких Држава резултатом 21:19. Фото: fiba.basketball Србија је до шестог злата у историји СП стигла после великог преокрета >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у финишу меча. Селекција САД је водила 19:15, али је Србија преокретом стигла до тријумфа и одбранила титулу освојену прошле године у Антверпену.
За Србију су играли Дејан Мајсторовић, Марко Бранковић, Михаило Васић и Страхиња Стојачић. Српска селекција је имала велику подршку навијача са трибина у Бечу, а по завршетку меча чуле су се српске песме, а између осталих и „Марш на Дрину“.
Ово је шесто злато за Србију на СП. Баскет селекција Србије је у историји СП освојила и једну сребрну медаљу и једно четврто место.
Бронзу је освојила селекција Летоније, која је победила Бразил 22:12.
Сви освајачи медаља са СП изборили су пласман у квалификације за турнир за Олимпијске игре у Паризу наредне године.
Tvorci Instagrama se okrenuli vestima – nova aplikacija se bori protiv „klikbejta“ i skraćuje tekstove

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Селекција Србије у баскету 3×3 одбранила титулу светског шампиона се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.