Izvor: B92, 13.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

32 mrtva u Iraku

Kirkuk -- Marinci SAD i irački vojnici ubili su u Ramali petoro civila neposredno posle napada pobunjenika u kojem je jedan irački vojnik poginuo.

U drugom napadu pobunjenika u gardu Kirkuku ubijeno je 28, a ranjeno oko 80 ljudi, prenose agencije. Automobil bomba eksplodirao je u blizini kontrolnog punkta na ulazu u Ramalu, glavni grad provincije Anbar, koja se proteže na zapadu i severu Iraka, a jedan irački vojnik je tada poginuo.

Posle toga, američki i irački >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vojnici pucali su na automobil sa civilima koji je nailazio, jer su vojnici sumnjali da je i u tim kolima bomba.

U Kirkuku, na severu Iraka, ubijeno je 28 ljudi, a ranjeno 80 u napadu bombaša samoubice, za koga se pretpostavlja da pripada sunitskim Arapima.

U još jednom samoubilačkom napadu na patrolu, 20 kilometara istočno od grada Kenana, poginulo je pet iračkih vojnika, saopštila je policija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.