Izvor: B92, 23.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

32 mrtva u Avganistanu

Kabul -- Najmanje 32 osobe poginule su juče u sukobima rivalskih grupa u provinciji Herat na zapadu Avganistana.

Šef lokalne policije je rekao i da je neutvrđen broj ljudi povređen u sukobima pristalica Amanula Kana i Arbaba Basira, dvojice lokalnih ratnih vođa lojalnih vladi. Najžešće borbe vođene su u selu Varjan i trajale su nekoliko sati dok policija i avganistanska vojska nisu razdvojile sukobljene strane.

Uzrok sukoba za sada nije poznat.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Omar najavljuje jači otpor Zapadu

Duhovni lider talibana, mula Muhamed Omar, najavio je da će narednih meseci doći do jačanja otpora stranim snagama u Avganistanu.

U poruci islamskim vernicima povodom Bajrama on je pozvao mudžahedine da pojačaju operacije protiv hrišćana. "Čestitam mudžahedinima u Iraku na njihovom snažnom otporu i pozivam ih da nastave na isti način", poručio je Omar.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.