Izvor: RTS, 26.Jul.2023, 16:13

Новопазарском матуранту Омеру потребно још 30.000 евра за студирање на Оксфорду

Да ли ће Омер Миховић, новопазарски матурант успети да обезбеди 70.000 евра до краја јула како би постао оксфордски студент? Он је успешно положио пријемни испит на том престижном универзитету и тиме испунио први услов. Верује да ће му добри људи помоћи у намери да >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << оствари и други.
Још само пет дана преостало је за прикупљање коначних 70.000 евра, колико је потребно новопазарцу Омеру Миховићу да упише прву годину студија на престижном универзитету на Оксфорду. Подршка добрих људи није изостала.

"Прикупили смо око 56-57.000 евра тако да ми остаје још око 13-14 хиљада евра. За сада подршка пристиже из свих делова државе и свакако највише из Новог Пазара, Тутина и Сјенице, али не смем да заборавим и подршку других градова и делова Србије попут велике подршке коју добијам из Земуна, из Крагујевца из Београда из Новог Сада и других градова Србије. Послао сам допис и Министарству просвете и кабинету председника Републике", каже Омер Миховић, матурант из Новог Пазара.
У прикупљању новца за Омерове студије значајно су помогле институције, Град Нови Пазар, као и ангажовање на друштвеним мрежама.
"Ми смо поделили негде око 50 тих постера што је заиста велики број и ако тих 50 постера које смо поделили буде видело бар стотину особа то је заиста велики број", каже Самед Суљић, из Удружења младих у Новом Пазару.
Подсетимо, Омер је уписао студије молекуларне и ћелијске биохемије на Оксфорду, за који влада велико интересовање што потврђује и податак да се годишње упише више од 26.000 студената из целог света. На Осфорду су студирали Алберт Ајнштајн, Тони Блер, Хју Грант и други познати људи из света науке, културе и спорта.
"Ми стварно можемо бити поносни, он ће на прави начин представљати наш град, нашу земљу. Ово је први Новопазарац који је уписао Оксфорд и будућим генерацијама ће бити узор”, наводи Нихат Бишевац, градоначелник Новог Пазара.
Време до уписа на Оксфорд Омер користи да се бави научним радом, а тренутно волонтира као уредник за један британски научни часопис.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.