УНИЦЕФ Србија: Србија на 27. месту светске листе давања

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Mar.2023, 13:18

УНИЦЕФ Србија: Србија на 27. месту светске листе давања

Нови и дуготрајни сукоби, утицај климатских промена, глобална криза хране и воде, смањене стопе имунизације, пораст насиља и расељавања, растуће стопе сиромаштва, доводе у питање године тешко стеченог напретка за децу, саопштио је данас УНИЦЕФ Србија. Фото: Танјуг/AP Photo/Jorge Saenz Како >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је наведено, пројекције сиромаштва УНИЦЕФ-а о утицају рата у Украјини показују да се до 2023. године повећало апсолутно сиромаштво деце у Србији за скоро 28.000 додатне деце која живе испод границе апсолутног сиромаштва.
Зато УНИЦЕФ у Србији поручује да је сада, више него икада, важно да усмеримо снажну подршку најдрагоценијем капиталу који имамо – деци, а то значи, улагање у свако дете – да оно има приступ здравственој заштити, образовању и ефикасним програмима усмереним на смањење сиромаштва и социјалну заштиту.
Истиче се да, без обзира на то што се наше друштво суочава са бројним изазовима у последњих неколико година, хуманост и давање у Србији добијају замах и наша земља се нашла у прве три које су забележиле најзначајнија повећања у свом индексу донирања у последњих пет година. Према подацима из Глобалног индекса давања за 2022. годину, Србија се, захваљујући многобројним добрим делима грађана и компанија, сада налази на 27. месту светске листе давања, док је 2017. била на далеком 132. месту.
Такође, у току пандемије, 2020. даривано је готово три пута више него претходне, 2019. године, наводи УНИЦЕФ Србија.
Sprovedena obuka pripadnika Vojske Srbije za uklanjanje improvizovanih eksplozivnih naprava

Преузмите андроид апликацију.
Чланак УНИЦЕФ Србија: Србија на 27. месту светске листе давања се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.