Izvor: B92, 05.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

25 žrtava poplava u Džakarti

Džakarta -- Zvaničnici Indonezije saopštili da je u poplavama u toj zemlji stradalo 25 osoba, a da ih je više od 340.000 raseljeno.

Struje i zaliha vode nema u mnogim delovima Džakarte, a mnogi putevi su odsečeni. Voda koja je preplavila stambene delove grada i dalje je duboka tri metra.

Vlada je poslala timove lekara s gumenim splavovima u najteže pogođene oblasti grada. Rustam Pajaka iz kriznog centra navodi da se strahuje od izbijanja epidemija koje šire >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pacovi.

Guverner Džakarte tvrdi da nije odgovoran za poplavu koja je pogodila grad s 12 miliona stanovnika i navodi da je reč o prirodnom fenomenu koji se pojavljuje svakih pet godina.

Meteorološki zavod Indonezije predviđa kiše i u naredne dve nedelje.

Sezonske kiše svake godine izazivaju poplave i klizišta u Indoneziji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.