Izvor: RTS, 31.Jul.2023, 16:36

Зашто је група Крушевљана од Црногорског приморја до куће путовала више од 25 сати?

Током лета већ деценијама Југопревоз са партнерима из Црне Горе које одређује црногорско министарство саобраћаја вози на релацији Крушевац - Херцег Нови. Крушевљани који су у суботу поподне кренули са одмора кући, због неисправног возила које је искључено из саобраћаја >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у Сутомору стигли су тек синоћ, после више од 25 сати.
Пуни утисака са летовања кренули су кући Kрушевљани аутобусом "Јокић" превоза из Херцег Новог и других приморских градова. Нажалост проблема је било од старта кажу путници.
"Буквално онај аутобус није био ни за међуградску, ни за градску вожњу”, каже Сандра Стаменковић, путница.
“Сви су приметили да нешто није у реду чак и ми који се толико не разумемо у аутобусе и аутомобиле, срећом имали смо путника који се у то и те како разуме и онда је он пријавио то полицији која је спречила велику катастрофу, кретање на далек пут без кочница", наводи путница Јасмина Савић Кнежевић и додаје "Они су одмах на станици у Сутомору искључили аутобус из саобраћаја. Власника, мислим да је власник и возач, приведен је у црногорску полицију човек који је остао са нама његов колега обећао нам је да ће док је полиција била ту за два сата да добијемо нови аутобус, међутим то се није десло."
Путници су ноћ провели на аутобуској станици. Железница Црне Горе обезбедила је ванредно један вагон до Пожеге. Карте су морали да плате. До Крушевца су их превезли рођаци и пријатељи аутомобилима.
"Одговоран за све ово је Јокић превоз, мислим да су одговорни и наши Југопревоз јер они нешто са њима кооперирају. Ја сам карту као и сви путници купила овде у Крушевацу”, прича Јасмина Савић Кнежевић, путница.
"Што се конкретно Југопревоза тиче ми смо у том случају када радимо као кооперанти у обавези да продајемо само карте за тог превозника, ми никакве друге ингеренције немамо. Оно што ми можемо да помогнемо људима који су оштећени и нису се превезли до одређене дестинације да слободно свој новац могу да потражују, да би им вратили јер услуга није одрађена како треба и како је планирано", каже Саша Станић, шеф међуградског саобраћаја Југопревоз Крушевац.
Путницима је већ данас новац рефундиран, трошкови возне карте такође ће бити надокнађени, а од представника Јокић превоза смо добили информацију да је аутобус на ванредном техничком прегледу и да ће нам након тога проследити записник.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.