Izvor: RTS, 24.Mar.2024, 06:55

Нова размена ватре на израелско-либанској граници; За 24 сата страдала 84 Палестинца

Рат Израела и Хамаса – 170. дан. Још једна размена ватре на израелско-либанској граници. ИДФ тврди да је извела напад на упориште Хезболаха у Либану, док либанска група наводи да је као одговор испалила 60 ракета на север Израела. Министарство здравља у Гази, које је >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << под контролом Хамаса, саопштава да су у последња 24 сата страдала 84 Палестинца.
Израел је током претходног дана извео више напада широм Појаса Газе у којима је погинуло најмање 80 особа, док је повређено више од 150 Палестинаца.
Хамас је саопштио да је израелска војска поново гађала цивиле који су стајали у реду за храну у близини града Газе и да је том приликом убијено 19 особа, што су демантовали из ИДФ.
Док трају борбе, генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутерес је на граничном прелазу између Египта и Газе, код Рафе, истакао да би копнена офанзива на тај град изазвала катастрофу.
Шеф дипломатије владе у Тел Авиву Израел Кац убрзо је осудио Гутересово излагање и оптужио УН да су "постале антисемитско и антиизраелско тело које скрива и подстиче терор".
У Дохи се настављају преговори о прекиду ватре и размени талаца из Газе и заробљеника из израелских затвора, а главна тачка спорења остаје број оних који ће бити ослобођени. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.