Izvor: RTS, 24.Jun.2023, 16:06

Петковић: Вучић разговара са војним врхом, обратиће се у року од 24 сата: Српска листа: Приштина настоји да криминализује цео север КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију рекао је јутрос да су у току разговори председника Вучића са војним врхом, и да ће се председник обратити јавности у року од 24 часа. Курти најновијим хапшењима ударио шамар ЕУ и учинио дијалог мртвим, поручио је Петковић. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Српска листа саопштила да Приштина непрестано настоји да криминализује читав север КиМ са циљем да алиби за присуство специјалаца.
У петак је ухапшен и осми Србин на Косову и Метохији од доласка албанских градоначелника у зграде општина на северу покрајине, а одређено му је и задржавање од 48 сати. Касније током дана је уз јемство пуштен први ухапшени, Радош Петровић.

Џипови специјалаца косовске полиције блокирали су синоћ улицу у Звечану, што је код локалних Срба изазвало узнемирење, јер су у страху да ће доћи до новог хапшења.
Високи представник ЕУ за спољну политику Жозеп Борељ поручио је да је веома узнемирен ситуацијом на северу КиМ.
"После јучерашњег кризног састанка имамо вансудска хапшења косовских Срба, марширање косовских безбедносних снага у Јужној Митровици и тешку реторику из Србије. Ескалација се наставља и постаје опасна. Нећемо то толерисати“, написао је Борељ на Твитеру.
Превозници са српским таблицама још чекају на административним прелазима. Приштина је дозволила улаз онима који превозе страну робу, без обзира на таблице, док роба из централне Србије још не може у покрајину.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.