Izvor: RTS, 23.Sep.2023, 09:13

Дечјим цртежима до родитељске куће – највећа хуманитарна изложба у 23 града у Србији

Септембар је златни месец, посвећен деци и младима који се боре против малигних болести. НУРДОР у 23 града широм Србије организује највећа хуманитарна изложба дечјих цртежа, а прикупљена средства ће бити искоришћена за оснивање родитељске куће у Београду. Широм >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Србије и кампања "Дај педалу раку".
Јелена Ловренчић водила је најтежу битку са 12 година. Имала је тумор на јајнику и истакла је да тај период за њу није био лак.
"Али сам имала потпуну подршку околине, породице, свих другара из школе и не памтим га као нешто лоше, дефинитивно. Тако да, што се тиче тога, имам лепо искуство", навела је Јелена Ловренчић.
Додала је да се лечила у Новом Саду и да је због бола у стомаку хитно примљена у болницу.
"Откривено је да је упаљено слепо црево и на крају се испоставило и тумор", навела је Јелена и додала да је оперисана и да је сада све у реду.
Јелена сада има 23 године, студира ветерину и волонтерка је у НУРДОР-у.
"Инспирисана волонтерима на мом првом кампу, а касније и на сваком следећем, колико су нам подршка у сваком моменту дана, да ли само разговором или нам нешто помогну да урадимо, да пробијемо своје страхове, границе. И некако сам осетила потребу да и ја то будем у будућности деци која ће бити са нама", навела је Јелена Ловренчић.
Највећа хуманитарна изложба дечјих цртежа за родитељску кућу Тамара Кларић из НУРДОР-а навела је да се највећа хуманитарна изложба дечјих цртежа одржава у 23 града у Србији.
"Минимална препоручена донација по цртежу је 250 динара. Ми смо добили 7.000 цртежа из више од 100 предшколских установа и школа широм Србије и од наше деце која су тренутно на лечењу или која су завршила са лечењем, тако да понудићемо их на симболичну хуманитарну продају", рекла је Тамара Кларић.
Средства ће бити усмерена за оснивање нове родитељске куће у Београду за децу која су принуђена да се због лечења са породицом преселе у Београд.
"Дај педалу раку" у 30 градова у Србији Осим тога, у 12 часова, пацијенти, њихове породице, лекари и познате личности, учествоваће у кампањи "Дај педалу раку".
Весна Бонжић из Женског центра "Милица" навела је да ће се бицикли возити у 30 градова широм земље.
"Леп је дан. Седите на своје бицикле и дођите да заједно дамо педалу раку", поручила је Весна Бонжић.
Додала је да је порука кампање да је рак излечив ако се открије и лечи на време и да апелују да жене одвоје десет минута дневно за себе и једном у месец дана одраде самопрегледе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.