Izvor: RTS, 31.Dec.2023, 08:55

Русија покренула ваздушне нападе на Кијев и Харков; Број погинулих у украјинском нападу на Белгород повећан на 22

Рат у Украјини – 676. дан. Русија покренула ваздушне нападе на Кијев и Харков. Број погинулих у украјинском нападу на Белгород повећан на 22. У Савету безбедности УН у Њујорку одржана седница на захтев Русије због тог напада.
Русија тврди да је Украјина >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << напала Белгород касетном муницијом усмртивши 14 и ранивши преко 100 цивила.
На хитној седници Савета безбедности УН која је сазвана на сазтев Русије, руски амбасадор Василиј Небензјаје оптужио Кијев за акт тероризма.
Напади на цивиле представљају кршење међународног права и треба их осудити и зауставити, саопштила је канцеларија генералног секретара Уједињених нација Антонија Гутереша поводом украјинског напада на руски град Белгород.
Министарство одбране Русије наговестило је одмазду на украјинско гранатирање Белгорода. Током целе ноћи гранатиране су украјинске области Суми,Чернигов, Одеса, Виница, Хмељницки, Бела црква а дроновима је дејствовано и у области Кијева.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.