Izvor: RTS, 06.Okt.2023, 14:04

Немачка: Бундесвер шаље додатне војнике на КиМ у априлу 2024.

Немачка ће у априлу следеће године послати додатних 150 војника на Косово и Метохију у оквиру мисије Кфора, саопштено је из Министарства одбране те земље.  
Додаје се да одлука нема никакве везе са тренутним тензијама на северу КиМ, те да се >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << додатне трупе шаљу као замена за аустријске снаге које су се повукле.
"Одлука о промени односа снага у Кфору се увек доноси мултинационалним процесом доношења одлука", навео је портпарол немачког министарства одбране.
Како се наводи, 150 немачких војника неће повећати укупан број припадника мисије Кфора.
На Косову и Метохији је тренутно стационирано око 3.400 војника у овкиру мисије Кфора, од којих је 71 војник из Немачке.
Немачки Шпигл први је известио о распоређивању додатних немачких трупа.
Позивајући се на неименоване изворе, лист је пренео да се кабинет немачког канцелара Олафа Шолца сагласио ове седмице са плановима војске да се пошаљу додатне трупе Бундесвера следеће године као подршка мисији НАТО-а на КиМ.
Мандат Бундесвера на Косову и Метохији, који је Бундестаг у мају продужио, предвиђа до 400 војника.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.