Србија је у 2023. била прва у свету по стопи раста прихода од страних туриста

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Feb.2024, 10:36

Србија је у 2023. била прва у свету по стопи раста прихода од страних туриста

Србија је у прошлој години била прва дестинација у свету по стопи раста прихода од страних туриста у односу на 2019. годину, наводи се у најновијем извештају туристичког барометра Уједињених нација. Фото: Unsplash/Sokal.kut У 2023. години је, према прелиминарним подацима Народне банке Србије, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << остварен је рекордан приход од стараних туриста у износу од 2,5 милијарди евра, што је за око 80 одсто више у односу на 2019. годину, наводи се на инстаграм налогу Министарства туризма, преноси Танјуг.
Овом резултату је највише допринео тренд повећања страних туриста након пандемије, посебно у 2023. години, у којој је забележен 2,1 милион станих гостију, што је за петину више него годину дана раније. Најбрже растуће тржиште у прошлој години је било кинеско, с повећањем броја долазака за 180 одсто, а улазни тренд туристичког промета је присутан и са осталих приоритетних тржишта, пре свега из земаља окружења.
Građani u januaru bankama dugovali više novca nego pre godinu dana

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Србија је у 2023. била прва у свету по стопи раста прихода од страних туриста се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.