Екип прогласио Новака Ђоковића за најбољег спортисту света у 2023. години

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Dec.2023, 11:17

Екип прогласио Новака Ђоковића за најбољег спортисту света у 2023. години

Српски тенисер Новак Ђоковић проглашен је за најбољег спортисту света у 2023. години у избору француског спортског листа Екип. Фото: Танјуг/AP/Kamran Jebreili, File Ђоковић је освојио прво место са 876 поена. Друго место припало је француском пливачу Леону Маршану, који је добио 361 поен, док >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се на трећој позицији нашао светски шампион у Ф1 Холанђанин Макс Ферстапен.
У образложењу одлуке француски лист подсећа да је Ђоковић ове године освојио седам трофеја, од чега три гренд слема (Аустралијан опен, Ролан Гарос и Ју-Ес опен) и играо у финалу Вимблдона. Српски тенисер је освојио и Завршни мастерс у Торину, а осми пут у каријери сезону је завршио на првом месту АТП листе. Ђоковић је укупно у каријери освојио 24 гренд слем трофеја.
Екип наводи да је српски тенисер и 2021. године био проглашен за најбољег спортисту света у избору француског спортског листа.
Екип је за најбољу спортисткињу света у овој години прогласио америчку гимнастичарку Симон Бајлс са 812 поена. Друга је била америчка скијашица Микаела Шифрин са 709 поена, док је на трећем месту пливачица Кејти Ледецки са 446 поена.
Dejan Radonjić novi trener košarkaša Bahčešehira

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Екип прогласио Новака Ђоковића за најбољег спортисту света у 2023. години се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.