ФИФА: Светско првенство у Катару посећеније од Мундијала 2018. у Русији

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Dec.2022, 13:36

ФИФА: Светско првенство у Катару посећеније од Мундијала 2018. у Русији

Укупна посећеност досадашњих 48 утакмица Светског првенства у Катару била је више од 2,45 милиона гледалаца, што је 96 одсто капацитета стадиона, саопштила је данас Међународна фудбалска федерација (ФИФА). Фото: Танјуг/AP/Darko Bandic Прву фазу такмичења пре четири године у Русији на стадионима >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је пратило 2,17 милиона навијача.
Најгледанија утакмица до сада био је дуел другог кола групе Ц Аргентине и Мексика (2:0), који је на стадиону „Лусаил“ пратило 88.966 навијача.
„Исход групне фазе показује у којој је мери више земаља стекло алате за такмичење на највишој разини. То је резултат боље припреме и анализе противника, што је и одраз равноправнијег приступа технологији. То је увелико у складу с напорима ФИФА да повећа конкурентност фудбала на глобалном нивоу“, казао је шеф глобалног фудбалског развоја ФИФА Арсен Венгер.
ФИФА је објавила да је „Фан фестивал“ у Ал Бида парку посетило више од милион навијача.
Стојковић сутра у 14 часова пред новинарима у Старој Пазови

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ФИФА: Светско првенство у Катару посећеније од Мундијала 2018. у Русији се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.