Izvor: RTS, 08.Sep.2023, 11:52

Тужилаштво подигло оптужницу против осумњиченог за убиство и покушај убиства у Врчину 2008. године

Више јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против Н. Р. због сумње да је 2008. године у Врчину пуцајући из аутоматске пушке убио Д. М. и ранио А. В., а потом побегао.
Оптужницом, која је предата Вишем суду у Београду на одлуку о потврђивању, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Н. Р. се терети за тешко убиство у покушају и недозвољено држање оружја и експлозивних материја, наводи се у саопштењу тог тужилаштва.
Н. Р. се налази у притвору од 13. маја ове године када је изручен из Бразила, по потерници некадашњег Окружног суда у Београду из 2008. године, а тужилаштво је у оптужници предложило суду да му продужи притвор због опасности од бекства.   
У Бразилу је 2010. године био осуђен на казну од 13 година затвора због кривичног дела трговине наркотицима.     
Постоји оправдана сумња да је он 4. марта 2008. године око 18:50 часова са терасе другог спрата куће у Врчину испалио 59 хитаца из аутоматске пушке марке “ЦЗ” коју је наведеном приликом неовлашћено држао, у правцу аутомобила у ком су се испред куће налазили оштећени.
Том приликом је Д. М., задобио више устрелних рана услед којих је преминуо, док је А. В., који је седео на месту возача, задобио прострелну раду десне надлактице.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.