Izvor: RTS, 06.Apr.2023, 14:28

Шапић: Цена дневне карта биће 200 динара, уместо контролора – Бели

Градоначелник Београда Александар Шапић изјавио је да ће Скупштини града 13. априла да предложи нови систем јавног превоза, који би требало да важи од 1. маја, а по коме ће постојати дневна карта од 200 динара.
Александар Шапић је на конференцији за >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << новинаре рекао да више неће бити седам тарифа и четири зоне, већ две зоне и две тарифе. "Неће више да постоји ни временска зона, већ ће за обе зоне цена дневне карте коштати 200 динара", рекао је Шапић.
Додао је да ће постојати и седмодневна карта која ће коштати 1.000 динара, додајући да у овом тренутку цена карте за пет дана у све четири зоне кошта 2.350 динара.
Шапић каже да месечна карта за све четири зоне тренутно кошта 4.990 динара, а по новом ценовнику месечна карта биће 3.000 динара за прву, односно 3.500 динара за другу зону. "Годишња карта је сада 54.890 динара за све четири зоне, а по новом биће 35.000 динара за прву и другу зону", рекао је Шапић.
Према његовим речима, средњошколци по новом систему неће морати да плаћају превоз до 19 године, старија лица преко 65 лица имаће бесплатан превоз без икаквих надокнада.
Шапић је додао ида се укидају контролори, као и да ће тај посао контроле карата преузети – Бели.
Такође, укида се валидатор, рекао је Шапић и додао да ће улаз, као и излаз бити на свим вратима аутобуса, како би се избегле гужве.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.