Izvor: RTS, 15.Apr.2023, 08:51

Јаја се кувају у казанима, а боје по бакиним рецептима – како угоститељи у Врњачкој Бањи дочекују 20.000 гостију за Ускрс

Иако се Ускрс традиционално слави у кућној атмосфери, у Врњачкој Бањи тај породични празник проводи 20.000 гостију. Домаћини су се потрудили да се осећају као код куће, а у једном од врњачких хотела, уз ускршњу трпезу, за госте су припремили и 3.000 ускршњих јаја. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Кувар Владан Вучићевић и његове колеге провели су у хотелској кухињи два дана ручно украшавајући јаја.

"Четворо јуче, четворо данас, али колеге то раде годинама уназад. Ми ту организујемо и такмичење у куцању јајима. Посао у угоститељству захтева то да угостимо друге људе када су на одмору, али успевамо и у томе да нађемо неку драж и да ми прославимо те верске празнике. Ми проводимо овде пуно времена заједно, ми у ствари и јесмо једна велика породица", каже Владан Вучићевић, главни кувар хотела "Фонтана" у Врњачкој Бањи.
Јаја су кувана у казанима, а обојена углавном по бакиним рецептима.
"Како су наше баке радиле. Наравно, имамо и неке модерне стилове, ове са неким штампачем и ове неке модерне боје, али и доносемо део неке традиције коју покушавамо и на овај начин да сачувамо", додаје Вучићевић.
Овом традицијом, како каже овај млади кувар, и страни гости Врњачке Бање имају прилику да упознају наше обичаје и увере се у српско гостопримство.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.