Izvor: RTS, 30.Nov.2023, 13:26

Сталан посао у просвети добиће још 2.672 просветна радника

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић најавила је да ће основне и средње школе у наредном периоду расписати конкурсе за пријем у радни однос у установама образовања за 2.672 особе, чиме ће почети нова, седма фаза запошљавања на неодређено време у просвети. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
На предлог Министарства просвете, Комисија Владе Србије за давање сагласности за ново запошљавање и додатно радно ангажовање код корисника јавних средстава, дала је сагласност за пријем у радни однос на неодређено време за још 2.672 просветна радника и другe запосленe у установама образовања.
У складу са овом одлуком основне и средње школе у наредном периоду расписаће конкурсе за пријем у радни однос за радна места са нормом од 50 до 100 одсто, која су остала слободна закључно са 31. децембром 2020. године, док се сагласност за конкурсе за радна места са нормом од 30 до 50 одсто припрема у сарадњи са синдикатима и биће ускоро упућена Комисији Владе на одобрење.
Захтев за расписивање конкурса у основним и средњим школама односи се на радна места која нису могла да се попуне распоређивањем технолошких вишкова.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.