Izvor: RTS, 29.Maj.2023, 19:41

Школска година у ОШ "Владислав Рибникар" завршава се 2. јуна

У Председништву Србије одржан је састанак којем су присуствовали Миланка Негић, мајка девојчице страдале у масакру 3. маја у ОШ "Владислав Рибникар", Бојана Недељковић – заменица председника Савета родитеља, представници свих релевантних државних установа и председник >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Србије Александар Вучић. Договорено је да се школска година у ОШ "Владислав Рибникар" заврши 2. јуна јер је то једино решење, како је наведено, за излазак из кризе.
У Председништву Србије одржан је састанак родитеља деце из ОШ "Владислав Рибникар" и председника Србије Александра Вучића. На састанку су биле Миланка Негић, мајка девојчице  страдале у масакру 3. маја у ОШ "Владислав Рибникар", и Бојана Недељковић – заменица председника Савета родитеља, представници свих релевантних државних установа и председник Србије Александар Вучић.
Како је РТС-у потврђено у Министарству просвете, на овом састанку је договорено да се школска година у ОШ "Рибникар" заврши 2. јуна јер је то једино решење, како је наведено, за излазак из кризе.
Од понедељка, 5. јуна, сви ученици школе "Владислав Рибникар" требало би да се састају у ОШ "Свети Сава" – у поподневној смени, где ће имати активности које ће бити осмишљене за њих.
У делу школе "Владислав Рибникар", у који се улази из Улице краља Милутина, биће направљен меморијални центар, као сећање на све жртве страшног масакра, што је иницијатива коју је покренула Миланка Негић.
Бојазан родитеља око успеха њихове деце – самих оцена, биће решен најбоље за децу, која ни на који начин неће бити оштећена.
Родитељи захваљују свима који су током свих дана након велике трагедије били уз њих и помагали да јавност чује њихов глас.
После окончаног инспекцијског надзора у ОШ "Владислав Рибникар", Министарство просвете поднело је предлог за разрешење директорке Снежане Кнежевић и формирање привременог органа управљања ОШ "Владислав Рибникар".
Записником се додатно налаже спровођење дисциплинског поступка према педагогу и психологу школе, који ће бити суспендовани до окончања поступка.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.