Izvor: RTS, 05.Avg.2023, 14:00

Влајић: Ухапшеног Пантића терете за командну одговорност током 1999. године у Истоку

Бранилац Момира Пантића адвокат Небојша Влајић изјавио је да се његовом брањенику ставља на терет командна одговорност за одређене догађаје током рата 1999. године у општини Исток.
Адвокат Небојша Влајић је данас обишао ухапшеог Пантића који од >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << рата 1999. године живи у централној Србији, али је, како каже, током ове 24 године више од 40 пута долазио на КиМ.
"То говори о томе да он нема осећање кривице, нити је имао чега да се плаши. Међутим, то наше унутрашње убеђење није довољна гаранција да нећемо бити ухапшени", оценио је Влајић. 
Он је Пантића обишао у притвору у полицијској станици у Приштини и присуствовао давању изјаве код специјланог јавног тужиоца.
Адвокат Влајић је пренео да ће јавни тужилац предложити одеђивање мере притвора ухапшеном Пантићу.
Седница за одређивање притвора биће одржана сутра у Основном суду у Приштини у специјланом одељењу. Након тога ћемо се знати више појединости. 
Косовска полиција саопштила је синоћ да је на административном прелазу Мердаре ухапсила М. П. осумњиченог за наводне ратне злочине на Косову и Метохији 1998/99. године.
Ухапшен је М. П, који је, како се тврди у саопштењу полиције, током рата био шеф милиције у Истоку. Осумњиченом је, одлуком тужилаштва, одређено задржавање до 48 сати.
Полиција је навела да је његово хапшење изведено у сарадњи са тзв. косовском обавештајном агенцијом.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.