Izvor: B92, 14.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

18 mrtvih i 24 ranjenih u Pakistanu

Islamabad -- Bombaš samoubica ubio je 18 i ranio 24 pakistanska vojnika u severnom Vaziristanu, na granici sa Avganistanom.

Pakistanska vojska saopštila je da je napad možda povezan sa nedavnim sukobom sa radikalnim islamistima oko Crvene džamije u Islamabadu u kojem je poginulo 75 islamista.

Poslednji napadi dogodili su se samo nekoliko dana pošto su specijalne antiterorističke jedinice pakistanske vojske, nakon višednevnih neuspešnih pregovora sa ekstremistima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << upale u džamiju u Islamabadu.

U Crvenoj džamiji pronađeno je 73 tela, među kojima nema žena i dece, ali su neka od nađenih tela potpuno izgorela i neprepoznatljiva.

Sukobi između ekstremista i vojske počeli su još 3. jula, kada su se ekstremisti povukli u džamija Lal Masdžid, poznatu kao Crvena džamija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.