Izvor: RTS, 27.Dec.2023, 15:07

Кан Јунис: Најмање 18 погинулих у нападу на болницу; Израел: Настављамо офанзиву у свим деловима Газе

Сукоб Израела и Хамаса – 82. дан. Шесторо Палестинаца је погинуло у изралеском нападу на Западној обали, саопштио је палестински министар здравља, док Министарство здравља у Гази наводи да је 18 Палестинаца погинуло у израелском нападу на болницу у Кан Јунису. Израелска >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << војска не престаје са операцијама у свим деловима Појаса Газе, делује са копна, мора и из ваздуха. Тврди да је ушла у централни део и најављује интензивирање војних операција у јужној Гази, посебно у Кан Јунису. УН веома забринуте због израелског плана о наставку бомбардовања у централном делу Газе.
Начелник Генералштаба Израелских одбрамбених снага (ИДФ), генерал-потпуковник Херци Халеви изјавио је да би рат у Појасу Газе могао да потраје месецима, јер је толико, како је рекао, потребно да се ухапсе или убију највиши лидери Хамаса.
Истакао је да ИДФ има оперативну контролу над севером Газе, наглашавајући да израелске трупе морају да појачају своју доминацију у јужној Гази са фокусом на јужни град Кан Јунис.
Са друге стране, палестинско Министарство здравља саопштило је да је у израелским нападима на Газу од 7. октобра убијено више 21.000 људи, док је Палестинска управа позвала УН да званично прогласи глад у Гази.
У рацијама израелских снага широм окупиране Западне обале, укључујући Наблус, Тубас и Тулкарем, ухапшено је више од 50 особа.
Дошло је и до нове размене ватре Израела и Хезболаха, у којима је рањено девет израелских војника.
У међувремену су реаговали и Хути који су саопштили да су извели нападе на израелски град Елијат и на комерцијални брод у Црвеном мору, у знак подршке народу у Појасу Газе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.