Izvor: RTS, 18.Sep.2023, 09:31

Вучић од 18. до 22. септембра на заседању Генералне скупштине УН

Председник Србије Александар Вучић боравиће у Сједињеним Америчким Државама од 18. до 22. септембра, где ће учествовати на 78. заседању Генералне скупштине Уједињених нација. Вучић ће се обратити учесницима 21. септембра.
Током боравка у Њујорку, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << председник Вучић састаће се са генералним секретаром Уједињених нација Антониом Гутересом, председником Швајцарске Конфедерације Аланом Берсеом, председником Републике Кореје Јун Сок-јолом, председником Републике Суринам Чандрикаперсадом Сантохијем, потпредседником Европске комисије Марошем Шевчовичем, као и многобројним званичницима земаља учесница на заседању Генералне скупштине.
Председник ће присуствовати и пријему који за учеснике Генералне скупштине приређује немачки канцелар Олаф Шолц.
Програмом учешћа председника Вучића планиран је и одвојен сусрет са специјалним представником Европске уније за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана Мирославом Лајчаком, као и неформални ручак за лидере Западног Балкана на позив високог представника Европске уније за спољне послове и безбедносну политику и потпредседника Европске комисије Жозепа Бореља.
Председник Србије ће се обратити учесницима 78. заседања Генералне скупштине Уједињених нација у четвртак, 21. септембра, саопштила је Служба за сарадсњу с медијима председника републике.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.