Izvor: RTS, 30.Nov.2023, 17:28

Дизел за пољопривреднике на пумпама НИС-а највише 179 дин, уз картице до 400 литара

Влада Србије усвојила је измењену Уредбу о ограничењу висине цена деривата нафте, којом је пољопривредним произвођачима омогућена куповина евродизела на станицама Нафтне индустрије Србије а.д. Нови Сад по максималној цени од 179 динара, а уз употребу картица издатих >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << регистрованим газдинствима, у максималној количини до 400 литара.
Влада Србије је саопштила да је уредба измењена како би се смањили високи трошкови са којима се суочавају пољопривредни произвођачи и обезбедило спровођење свих потребних агротехничких операција.
"Имајући у виду тежак положај пољопривредних произвођача и високе цене репроматеријала на тржишту, Влада Србије је, на иницијативу Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, повећала максималну количину горива коју пољопривредници могу да купе по нижој цени", наведено је у саопштењу Владе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.