Izvor: B92, 10.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

17 poginulih u padu aviona

Papete -- U padu aviona u Polineziji poginulo 17 osoba kada se avion s 20 putnika i članova posade srušio kasno sinoć kod ostrva Morea.

Mali avion srušio se posle poletanja sa francuskog letovališta u Polineziji. Avion je leteo između pacifičkih ostrva, a let je trebalo da traje sedam minuta. Razlozi pada aviona nisu saopšteni. Spasilačke ekipe izvlače iz mora tela poginulih.

Let je trebalo da bude kratak, u pitanju je 17 kilometara mora između ostrva Tahitija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Moreje. Avion koji je leteo nekoliko puta dnevno između ostrva prevozio je 19 putnika i pilota. Lokalni ribari kažu da se avion samo srušio, a da su oni odmah stigli na lice mesta.

"Videli smo samo vodu kako se podiže i očekivali smo da čujemo eksploziju. Nismo ništa razumeli, ali smo se tamo stvorili za 30 sekundi. Primetili smo samo olupine. Bilo je kasno. Uradili smo šta smo mogli, ali preživelih nije bilo. Nije bilo nikog. Pozvali smo pomoć, a moja je žena digla uzbunu", kaže jedan od ribara.

Za sada je na Tahiti preneto 14 tela. Spasilačke ekipe nastavljaju potragu za ostalima. Neimenovani izvor je izjavio da preživelih nema. Većina turista su bili državljani Francuske.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.