Izvor: RTS, 17.Feb.2024, 20:28

У Валенсији ухапшено 17 припадника "балканског картела", заплењено 820 килограма кокаина

Шпанска полиција запленила је у Валенсији више од 820 килограма кокаина и ухапсила 17 људи, укључујући и вођу групе. Шпански медији преносе да је реч о припадницима "балканског картела" који имају контакте у Латинској Америци, Европи и Дубаију.
У >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << осам одвојених акција, осим кокаина, шпанска полиција је запленила и 226.500 евра, три ГПС уређаја за праћење, 13 возила и бројне друге доказе, наводи се у саопштењу.

Додају да је организована криминална група, пореклом из Албаније, користила ауто-перионицу као базу у којој су припадници групе добијали задатке и инструкције.
Група је, како наводе из полиције, наводно повезана са међународним кријумчарењем кокаина на истоку Шпаније и једна је од највећих и најактивнијих у земљи.
Додају да је полиција сазнала за групу током 2023. године, када су откривени случајеви кријумчарења велике количине кокаина и прања новца.
Припадници "балканског картела" ухапшени су прошле године у оквиру међународне акције и у Србији. Против 20 припадника те групе, који су ухапшени у мају 2023, подигнута је оптужница у новембру због сумње да су учествовали у међународној трговини седам тона кокаина.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.