Богдан Богдановић на 17. месту на листи најбољих стрелаца у историји Светско првенство

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Sep.2023, 16:55

Богдан Богдановић на 17. месту на листи најбољих стрелаца у историји Светско првенство

Српски кошаркашки репрезентативац Богдан Богдановић преузео је 17. место на листи најбољих стрелаца у историји Светског првенства, објавила је данас Међународна кошаркашка федерација (ФИБА). Фото: fiba.basketball Богдановић је на данашњем мечу четвртфинала Мундобаскета против Литваније >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << (87:68) постигао 21 поен. Он сада на 17. месту листе најбољих стрелаца у историји СП има 404 постигнута поена. Капитен кошаркашке репрезентације Србије је на 17. месту престигао легендарног хрватског играча Дражена Петровића (399 поена).
Најбољи стрелац у историји светских првенстава је Бразилац Оскар Шмит са 906 поена.
ФИБА је навела да ће Богдановић у петак у полуфиналу Мундобаскета имати прилику постане једини играч у историји СП, који је на свакој од своје 24 утакмице постигао бар једну тројку.
Српски кошаркаш је на мечу са Литванијом изједначио рекорд који је последњих 30 година држао Новозеланђанин Кирк Пени. Богдановић и Пени су на 23 утакмице у историји СП постигли по бар једну тројку.
Pešić: Svi za jednog, jedan za sve

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Богдан Богдановић на 17. месту на листи најбољих стрелаца у историји Светско првенство се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.