На листи 150 најлегендарнијих ресторана света нашао се и један београдски ресторан

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Jan.2024, 16:00

На листи 150 најлегендарнијих ресторана света нашао се и један београдски ресторан

Гастро водич „Taste Atlas“ представио је листу 150 најлегендарнијих ресторана на свету, а на њој је своје место нашао и београдски ресторан „Шешир мој“. Фото: Pixabay/kaisender Од малих, породичних ресторана до цењених ресторана са Мишелиновим звездицама, сви ови ресторани деле посвећеност >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << кулинарској аутентичности. Овде је фокус на правој храни са јаким укусима, често користећи драгоцене рецепте који се преносе кроз генерације.
Описујући листу коју су направили, кажу да су истражили све од слабо осветљених таверни у Шпанији и рустичних траторија у Италији, до живахних тезги у Азији и удобних француских бистроа. Сваки ресторан има своју причу, чува своју културу, чува традицију и ствара трајне успомене.
„Ово су установе које су остале релевантне и високо цењене у стално променљивом кулинарском пејзажу. Наша листа слави ове трајне иконе гастрономије, ресторане који дају приоритет супстанцама, служећи бесмислену храну која је једноставно укусна“, наводи „Taste Atlas“.
Прво место на листи заузео је ресторан основан 1905. године, и то Figlmuller ресторан у Бечу. Следи Katz’s Delicatessen из Њујорка, а затим Варунг Мак Бенг из Санура, Индонезија.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by TasteAtlas (@tasteatlas)


На листи се нашао и један ресторан из Србије из Београда, ресторан Мој шешир. Мој шешир, оаза укуса у срцу боемске четврти Београда.
Ресторан комбинује традиционалну кухињу са модерним приступом, пружајући вам јединствено искуство.
Уживајте у раскошном менију, пријатној атмосфери и незаборавном споју традиционалних и иновативних јела.
Ovakve čvarke još niste jeli: Ukus ovog ribljeg delikatesa će vas raspametiti (RECEPT)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак На листи 150 најлегендарнијих ресторана света нашао се и један београдски ресторан се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.