Izvor: B92, 01.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

15 godina za osmostruko čedomorstvo

Berlin -- Sabina Hilšenc, četrdesetogdišnja Nemica, osuđena je na 15 godina zatvora zbog ubistva osam tek rođenih beba.

Ona se, takođe, sumnjiči i za ubistvo još jednog deteta, za koje nije optužena jer je slučaj u međuvremenu zastareo. Optužena se pravda da je pre ubistava već imala troje i da njen muž nije hteo više dece.

Tela osam beba, umrlih u periodu od 1988. do 1998. godine, pronađena su u dvorištu porodične kuće njenih roditelja, u malom selu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na granici Nemačke i Poljske. Optužena kaže da se neseća šta se desilo sa bebama, jer je prilikom porođaja bila isuviše pijana.

Sud je izrekao presudu za ubistvo 8 beba bez predumišljaja. Osuđena je na 15 godina zatvora. Hilšencova je uhapšena pre šest godina, kada su tragovi beba pronađeni u ribnjaku, saksijama i kantama ispred porodične kuće. Ona nije htela da svedoči, ali je advokatima rekla da nije povredila bebe.

Ona je vraćena u pritvor jer je nalog za njeno hapšenje još uvek na snazi. Presuda još nije važeća, dok ne istekne vreme za žalbu osuđene. Tada, ako optužena odluči da se žali, federalni sud će doneti konačnu presudu.

DNK analizom utvrđeno je da je otac svih ubijenih beba bivši muž optužene.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.