Izvor: RTS, 01.Apr.2023, 05:55

ММФ одобрио пакет помоћи Украјини од 15,6 милијарди долара; Вол стрит џорнал: Тражимо одговор Вашингтона на хапшење Гершковича

Рат у Украјини – 401. дан. ММФ одобрио пакет помоћи Украјини од 15,6 милијарди долара, пренео је Ројтерс позивајући се на своје изворе. Премијери пет источних чланица ЕУ предложили увођење царина на житарице из Украјине. Вол стрит џорнал тражи одговор Вашингтона на >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << хапшење Гершковича. Кремљ је саопштио да му прекид ватре у Украјини неће омогућити да постигне циљеве своје "специјалне војне операције" у овом тренутку, након што је белоруски председник Александар Лукашенко позвао на хитан прекид ватре.
Кремљ је саопштио да му прекид ватре у Украјини неће омогућити да постигне циљеве своје "специјалне војне операције" у овом тренутку, након што је белоруски председник Александар Лукашенко позвао на хитан прекид ватре.
Уредништво "Вол стрит џорнала" затражило је од администације у Вашингтону да на хапшење извештача тог листа Евана Гершковича у Русији одговори протеривањем руског амбасадора и свих руских новинара који раде у САД.
Извршни одбор Међународног монетарног фонда одобрио је данас четворогодишњи финансијски пакет помоћи Украјини у вредности од 15,6 милијарди долара, као подршку у одбрани од руске агресије, пренео је Ројтерс позивајући се на своје изворе.
Челници Вимблдона одлучили су да дозволе учешће на тениском турниру у Лондону тенисерима и тенисеркама из Русије и Белорусије.
Шеф дипломатије ЕУ Жосеп Борељ каже да Кина не може бити посредник у рату у Украјини, али да би могла да олакша пут ка постизању мировног споразума са Русијом. "Кина не прави разлику између агресора и жртве", додао је Борељ на панелу одржаном у шпанској престоници Мадриду.


Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.