14-godišnja Kanađanka preplivala jezero Ontario

Izvor: Vostok.rs, 20.Avg.2012, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

14-godišnja Kanađanka preplivala jezero Ontario

20.08.2012. -

14-godišnja Analiz Kar je postala najmlađi plivač u istoriji koji je uspeo da prepliva jezero Ontario. U nedelju, u 20:58 po lokalnom vremenu, izašla je na obalu Toronta, ostavivši iza sebe 52,5 km. Analiz je savladala put za 26 sati 41 minutu, plivajući i noću.

Analiz Kar su neprestano pratili gliseri sa spasiocima, trenerom i doktorima. Prema uslovima ovog maratonskog plivanja, devojka nije smela rukama da dotakne bilo koga od njih, tako da je hranu i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << vodu dobijala uz pomoć konopaca.

Analiz je htela, ne samo da obori rekord, već i da sakupi novac kojim bi podigla letnji kamp Trillium za decu oboljenjim od raka. Na specijalni račun je uplaćeno preko 90 hiljada dolara - tri puta više nego što se prvobitno očekivalo. Donacije i dalje nastavljaju da pristižu.

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.