Izvor: RTS, 23.Jun.2023, 16:32

Београдски аеродром: Због квара каснило 14 летова, извињавамо се путницима

Београдски аеродром саопштио је да се у јутарњим сатима у четвртак 22. јуна аеродром се суочио са техничким кваром на рендгенском систему у Терминалу 2, о чему је јавност обавештена. Технички квар је утицао на кашњење 14, од укупно 113 одлазних путничких летова. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Како се наводи, путници који су се у том периоду затекли на афектованим шалтерима су преусмерени на шалтере за пријаву на лет у Терминалу 1, што је утицало на брзину процеса отпреме и одложило времена полетања авио превозника у том периоду.
По пријави квара, надлежне службе су одмах реаговале и квар је отклоњен у најбржем могућем року, око 10 часова ујутру, наводи београдски аеродром.
Технички квар је утицао, додаје се, на кашњење 14 јутарњих одлазних летова, од укупно 113 одлазних путничких летова током јучерашњег дана. На аеродрому је тог дана реализовано 232 долазних и одлазних путничких летова.
Из компаније "Белгрејд ерпорт" напомињу да аеродром у овом периоду још увек реализује велике инвестиционе радове на проширењу и модернизацији аеродромске инфраструктуре, уз истовремено опслуживање највећег обима саобраћаја у историји аеродрома. По завршетку радова, очекују да константнто одржавају висок ниво услуге, чему теже.
Компанија “Белгрејд ерпорт“ се извињава свим путницима на чије је летове утицао јучерашњи технички квар, и прдеузима све неопходне активности да се такве ситуације сведу на минимум.,
Министар саобраћаја Горан Весић састао се са представницима француске компаније Ванси ерпортс, поводом проблема на београдском аеродрому "Никола Тесла" услед којих је претходних дана дошло до гужви и кашњења летова и поручио им да хитно спроведу мере, јер ће у супротном држава реаговати.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.