Izvor: RTS, 08.Jul.2023, 09:44

Спремите се на чекање на границама, током ноћи из Мађарске у Србију ушло 12.000 путника

Почиње сезона годишњих одмора због чега се повећава број возила на ауто-путевима и граничним прелазима. Из Мађарске у Србију током ноћи ушло 12.000 путника. Гранични прелаз Хоргош ради пуним капацитетом, али се на излаз из Мађарске чека између 60 и 90 минута. На улазак >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у Србију на Батровцима се чека до 20 минута. На излазу из Србије на Градини чека се 90 минута, а на прелазу Прешево сат времена.
Током целе ноћи је на граничном прелазу Хоргош био огроман прилив возила на улазу у земљу, јавља репортер РТС-а.
Свих осам улазних трака за путничка возила је отворено, као и девета за аутобусе.
У протеклих 12 сати у Србију је ушло 12.000 путника у 3.500 путничких возила и 45 аутобуса.
За излаз из Мађарске, на граничном прелазу Реске, чека се између 60 и 90 минута.
Због тога се препоручују други прелази, којих има девет.
Током сезоне, до септембра, гранични прелаз Бајмок радиће од седам часова до поноћи, док ће гранични прелаз Бачки Виногради радити од 7 до 22 часа.
На граничном прелазу Батровци са Хрватском, на уласку у нашу земљу задржавање путничких возила је до двадесет минута, јавља репортер РТС-а. Седам трака је отворено за аутомобиле, и једна за аутобусе. На изласку из земље, нема дужег задржавања возила.
Према информацијама Управе граничне полиције Републике Србије, на путничким терминалима на граничном прелазу Градина на излазу се чека 90 минута, на Прешеву на излазу 60 минута.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.