Микец осми, Аруновићева 11. на старту Светског купа у Бакуу

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Maj.2023, 16:36

Микец осми, Аруновићева 11. на старту Светског купа у Бакуу

Српски репрезентативац у стрељаштву Дамир Микец освојио је осмо место у финалу такмичења ваздужним пиштољем првог дана Светског купа у Бакуу, док је Зорана Аруновић у квалификацијама исте дисциплине у женској конкуренцији заузела 11.место. Фото: Стрељачки савез Србије Микец >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је у квалификацијама забележио 584 кругова и као трећи прошао у финале.
Финале је, као што је познато, први пут ове сезоне одржано по правилима која су била важећа на Олимпијским играма у Токију и биће примењена на ОИ у Паризу. Испадање почиње раније, после 12. хица и нема дуела за злато.
После прве серије од пет дијабола, Микец се налазио на петом месту. Међутим, због неколико лошијих погадака у наредних пет хитаца пао је на осмо место на којем је остао и после 12. хица када испада осмопласирани.
У мушкој конкуренцији учествовало је 112 стрелаца, а сем Микеца, представљали су нас Димитрије Гргић који је заузео 43. и Душко Петров, који се пласирао на 62. место.
Зорана Аруновић је у женској конкуренцији погодила 577 кругова, што је било довољно за 11.место. Јована Тодоровић је заузела 70. позицију.
Сутра су на програму такмичења микс парова. За надметање мешовитих парова пиштољем пријављено је 55 тимова, а међу њима и српски тандеми Зорана Аруновић/Дамир Микец и Јована Тодоровић/Димитрије Гргић.
Србију ће у такмичењу микс тимова пушком представљати екипе Теодора Вукојевић/Лазар Ковачевић и Андреа Арсовић/Милутин Стефановић.
Krajinović eliminisan na startu Mastersa u Rimu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Микец осми, Аруновићева 11. на старту Светског купа у Бакуу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.