Izvor: RTS, 12.Apr.2023, 14:23

Ниш, осуђен на 11 година затвора због пребијања хармоникаша који је од повреда преминуо

Виши суд у Нишу осудио је Александра Селимовића из Горњег Матејевца на казну затвора од 11 година, окривљеног да је 3. маја прошле године у кафани "Стамбол капија" претукао хармоникаша Ферета Асановића, који је од задбојених повреда преминуо.
Окривљеном >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Александру Селимовићу се у казну затвора урачунава време проведено у притвору, односно од 4. маја прошле године, речено је у суду.
Суд је Селимовићу продужио притвор до упућивања на издржавање казне затвора, да не би поновио кривично дело и због узнемирења јавности.
Окривљени је обавезан да плати трошкове суђења, док су оштећени упућени на парнични поступак ради остваривања имовинско-правног захтева.
Селимовић је осуђен за кривично дело тешка телесна повреда са смртним исходом.
Према оптужници, Селимовић се сукобио са музичарем, јер му критичне вечери у кафани није свирао целе песме него само по једну строфу, а када је Асановић покушао да после сат времена оде из кафане, јер је био уморан, оптужени се успротивио, па је почео да га бије.
Селимовић се терети да му је прво разбио хармонику, а потом му задао 20 удараца песницама у главу у два наврата, наневши му повреде, које су, према оптужници, биле фаталне неколико часова касније.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.