Izvor: RTS, 12.Jul.2023, 21:57

Јулска врелина влада Европом, 100 милиона људи под топлотним ударом

Врели талас у Европи захватио је територију на којој живи око 100 милиона људи. У Француској, Италији, Шпанији више од 40 степени, у Бечу 37.
У главном граду Аустрије термометри мере 37,2 степена, што је најтоплије од почетка године.

И широм >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Италије висока температура отежава живот мештанима и бројним туристима. У Фиренци је 40 степени, Риму 42.
Први врели талас овог лета и у Грчкој. Министарство за климатску кризу и цивилну заштиту затражило је од свих агенција и јавности да остану на опрезу током топлотног таласа и прогласило мере заштите од врућине.
На врели талас су спремне и све службе у Француској. Највише се загрејао Лион, где су 42 степена.
Јулска врелина данима влада Шпанијом. У Кордоби су куће у низу окречене у бело, а улице обрубљене фонтанама, у покушају да се смањи температура, а мештани бирају хлад и добро се хидрирају.
На Мајорки, где би температуре ових дана могла достићи и 43 степена, туристи освежење траже у мору.
За борбу против врућине у граду, важно је предузети мере предострожности, као што су ношење одговарајуће заштите од сунца, одржавање хидратације и проналажење сеновитих места.
Многи траже олакшање од врућине у води, али немају сви луксуз слободног времена или приступ добро климатизованом окружењу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.