Izvor: RTS, 22.Maj.2023, 18:51

Око 100 држављана Србије на Сицилији, "Ер Србија" отказала данашње летове за Катанију због ерупције Етне

Због активности вулкана Етна на Сицилији, "Ер Србија" је отказала планиране летове за Катанију. Тамо је, иначе, око сто држављана Србије, рекао је директор Јуте Александар Сеничић за РТС. Истиче да су сви они на безбедном.
Аеродром у граду Катанија >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на италијанском острву Сицилија поново је данас отворен, након што су сви летови били суспендовани због ерупције вулкана Етна, саопштила је управа аеродрома.

До ерупције Етне, најактивнијег европског вулкана, дошло је јуче, а сви летови са аеродрома и ка њему били су суспендовани. Компанија "Ер Србија" саопштила је раније данас да је била принуђена да откаже за данас планиране летове ЈУ538 и ЈУ539 између Београда и Катаније.
Директор Јуте Александар Сеничић рекао је да је 30 путника из Србије на Сицилији у организацији туристичких агенција, док је око 70 грађана тамо у свом аранжману.
"Стотинак наших држављана је на Сицилији, безбедни су, један део путника, њих 30, је тамо у организацији туристичких агенција. За тих 30 имамо нешто више информација, враћени су у хотел, биће им обезбеђен смештај вечерас и сутра", рекао је Сеничић.
За повратак ће пред њима бити, каже, неколико алтернатива: "Видећемо најпре да ли ће 'Ер Србија' технички моћи да организује неки ванредни лет пре петка, када је редовни. Ако не буде, путници ће се преко неке друге дестинације вратити, преко Малте, тамо се пребацити бродом", рекао је директор Јуте, напоменувши да су сви безбедни и да је ситуација стабилна.
Вулкан висок 3.330 метара неколико пута годишње избацује лаву и пепео, а последња велика ерупција догодила се 1992. године.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.