МУП: Од 10. фебруара санкционисање возача због проласка на црвено светло

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Feb.2023, 13:21

МУП: Од 10. фебруара санкционисање возача због проласка на црвено светло

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, у петак, 10. фебруара, почеће санкционисање возача који прођу возилом на црвено светло семафора испред раскрснице или обележеног пешачког прелаза. Фото: Градске инфо Возачи ће се санкционисати на основу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << снимака забележених камерама система видео-надзора града Београда, саопштено је из МУП-а. Камере које су постављене испред раскрсница или пешачких прелаза на којима је саобраћај регулисан семафорима, помоћу одговарајућег софтвера детектоваће возила која прођу семафор на знак црвеног светла и аутоматски бележити видео-снимак учињеног прекршаја.
Власнику, односно кориснику таквог возила биће упућен позив да у року од осам дана достави потпуне и тачне податке о идентитету лица које је учинило прекршај. Уколико возилом у тренутку чињења прекршаја није управљао власник, власник возила је дужан да достави писану изјаву оверену од стране надлежног органа на основу које се може утврдити које лице је управљало возилом у време чињења прекршаја.
За пролазак возила на црвено светло семафора, односно за незаустављање возила испред пешачког прелаза који је регулисан семафорима, Законом о безбедности саобраћаја на путевима прописана је новчана казна у вредности од 20.000 до 40.000 динара. Такође је прописана и казна затвора у трајању до 30 дана, шест казнених поена и заштитна мера забране управљања моторним возилом у трајању од најмање три месеца.
Srbija šalje u Tursku timove za spasavanje iz ruševina

Преузмите андроид апликацију.
Чланак МУП: Од 10. фебруара санкционисање возача због проласка на црвено светло се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.