Izvor: RTS, 29.Feb.2024, 20:29

Временска прогноза за 1. март 2024.

Ујутру и пре подне понегде слаба киша. После подне смањење облачности, па ће бити и сунчаних периода. Дуваће кошава, повремено олујне јачине. Јутарња температура од 6 до 13, највиша дневна до 19 степени. У Београду ујутру слаба киша, током дана суво, уз сунчане интервале. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Биће и ветровито. Температура до 18 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

01.03.2024. Петак: Ветровито. Ујутро и пре подне претежно облачно, понегде са слабом кишом. У току дана смањење облачности, па се очекују и сунчани периоди, осим на југу и истоку Србије, где ће се до краја дана задржати облачно, повремено с кишом или краткотрајним пљуском. Ветар умерен и јак, југоисточни, на југу Баната и у доњем Подунављу са ударима олујне јачине. Најнижа температура од 6 до 13, а највиша од 14 на југу и истоку Србије до 19 степени у осталим крајевима. У току ноћи ка суботи, осим на југу и истоку, слаба киша падаће и у централној Србији, Банату и на ширем подручју Београда. Упозорења: Удари ветра > 24 m/s, верованоћа 95%.
02.03.2024. Субота: Променљиво уз смену сунчаних и облачних интервала. Киша се очекује ујутро и пре подне у Банату, на истоку и југоистоку Србије, а током дана краткотрајно у брдско-планинским пределима на југозападу и југу. Ветар слаб и умерен, јужни и југоисточни, у кошавском подручју и понегде у планинским пределима јак, а на југу Баната и у доњем Подунављу повремено олујни. Најнижа температура од 5 до 10, а највиша од 12 до 18 степени. Упозорења: Удари ветра > 17 m/s, верованоћа 85%.
03.03.2024. Недеља: Променљиво облачно са дужим сунчаним интервалима. Ветар слаб и умерен, на југу Баната појачан, јужни и југоисточни. Најнижа температура од 2 до 8, а највиша од 15 до 20 степени.
04.03.2024. Понедељак: Ујутро претежно ведро. У току дана постепено наоблачење, а киша се очекује крајем дана и током ноћи на југу Србије. На високим планинама снег. Кошава (јужни и југоисточни ветар) поново у појачању. Најнижа температура од 2 до 10, а највиша од 15 до 20 степени. Упозорења: Удари ветра > 17 m/s, верованоћа 85%.
Прогноза временa за наредних пет дана (од 05.03. до 09.03.2024.)
У уторак (05.03.) променљиво облачно, местимично с краткотрајном кишом. Од среде (06.03.) захлађење - ветар ће бити у скретању на северозападни, а киша, која се уз променљиву облачност повремено очекује у нижим пределима, на планинама ће прећи у суснежицу и снег.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.