Izvor: RTS, 20.Dec.2023, 02:14

Пар из Италије преживео две авионске несреће

Млади брачни пар из Торина преживео је две одвојене авионске несреће, у летелицама које су биле на 40 километара удаљености.
Антоанета Демаси и Стефано Пирили су се укрцали на два различита авиона, којима су пилотирали њихови пријатељи и оба авиона >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << су се срушила.

За Антоанету, стару 22 године, то је био први лет, а летелицом "Tecnam P92 Echo Super" управљао је Паоло Ротондо из Торина, који је доживео тешку повреду главе.
Антоанета је у болници у Торину и оперисала је карлицу,.
Њен тридесетогодишњи момак Стефано такође је летео авионом којим је управљао Никола Фисцарели, и који се срушио на удаљености од 40 километара.
"Са малог аеродрома Пјанеца одлучили смо да полетимо са две различите летелице. Међутим, проблем се догодио у моменту када се подигла магла и ништа се више није видело. Пали смо на поље крај писте, успео сам да се извучем из кабине и телефонирам тражећи помоћ. Међутим, када сам позвао девојку да јој испричам шта се десило, она се није јављала", изјавио је Стефано за Стампу.
Када су на место несреће стигли ватрогасци, Стефано је открио да се догодила друга авионска несрећа, истовремено када је пао и његов авион, те да је у том другом авиону који је приликом пада ударио у бандеру, била његова девојка Антоанета.
"Мислим да је заиста чудо да смо сви живи", изјавио је Стефано.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.