Izvor: RTS, 17.Dec.2023, 16:48

Почасни конзул Британије у Еквадору отет из своје куће

Британски бизнисмен Колин Армстронг киднапован је из своје куће у Еквадору заједно са партнерком, јавили су локални медији, наводећи да је отмицу извршило петнаестак мушкараца.
Армстронг (78), који је и почасни конзул Велике Британије у престонци >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << једне од еквадорских провинција, Гвајакилу, наводно је отет са ранча који поседује заједно са партнерком, у суботу рано ујутру, пренео је Скај њуз.

Локални медији наводе да су криминалци прерушени у полицајце насилно ушли у Армстронгову кућу и отели њега и његову партнерку, која је држављанка Колумбије.
Британско Министарство спољних послова саопштило је да је у контакту са еквадорским властима након нестанка једног Британца, не потврдивши његов идентитет, нити локацију.
Еквадорска полиција спроводи "оперативне задатке", како је навела због "наводног кривичног дела против једног бизнисмена".
Једна жена поделила је видео-снимак на друштвеним мрежама у којем тврди да показује последице отмице Армстронга. На снимку, који су објавили еквадорски медији, виде се разбијени довратак куће и крв на кревету.
Армстронг је 1972. године основао компанију "Агрипак" која снабдева тржиште Еквадора пољопривредним производима.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.