Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Dec.2023, 09:04

Израелски шеф дипломатије: Гутерешов мандат представља опасност по светски мир

Министар спољних послова Израела Ели Коен оценио је да мандат генералног секретара Уједињених нација Антонија Гутереша представља „опасност по светски мир“, реагујући на Гутерешову одлуку да се позове на клаузулу у Повељи УН и позове на интервенцију Савета безбедности у >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << рату између Израела и Хамаса. Фото: Танјуг/АР/Khalil Senos Гутереш се позвао на члан 99 Повеље УН у којој се наводи да „генерални секретар може скренути пажњу Савету безбедности на било које питање које, по његовом мишљењу, може угрозити одржавање међународног мира и безбедности“.
Коен у поруци на платформи X тврди да Гутерешова одлука „представља подршку терористичкој организацији Хамас“ и одобравање убистава израелских старијих особа, отмице беба и силовања жена, пренео је „Тајмс оф Израел“.
„Свако ко подржава светски мир мора подржати ослобађање Газе од Хамаса“, написао је Коен.
То је први пут да се Гутереш позвао на тај члан од ступања на дужност 2017. године и први пут да га је било који генерални секретар користио од 1989. године.
Erdogan: Netanijahu koristi rat protiv Hamasa da produži svoju političku karijeru

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Израелски шеф дипломатије: Гутерешов мандат представља опасност по светски мир се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.