Путин: Свет доживљава драматичне промене, долази праведнији светски поредак

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Dec.2023, 19:33

Путин: Свет доживљава драматичне промене, долази праведнији светски поредак

Председник Русије Владимир Путин изјавио је данас да свет доживљава драматичне промене, те да униполарни систем замењује праведнији светски поредак. Фото: Танјуг/Grigory Sysoyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP „Свет је у стању турбуленције и доживљава драматичне промене. Главни тренд је да се >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << некадашњи униполарни систем замењује новим, праведнијим и мултиполарним светским поретком“, рекао је Путин на конференцији за медије, након што је примио акредитиве нових амбасадора у тој земљи, преноси ТАШ.
Навео је да ће Русија као стална чланица Савета безбедности Уједињених нација наставити да доприноси решавању горућих регионалних и глобалних проблема. „Упорно бранимо формирање правичног система међународних економских односа без нелојалне конкуренције, једностраних санкција и политички мотивисаних ограничења“, поручио је руски председник.
Говорећи о израелско-палестинском сукобу, Путин је описао ситуацију у Појасу Газе као хуманитарну катастрофу.
„Услед дуготрајне палестинско-израелске конфронтације, ова трагична ситуација је постала права хуманитарна катастрофа“, рекао је председник Русије.
Путин се дотакао односа Русије и Немачке, рекавши да су две земље развијале корисну сарадњу више од пола века која је донела корист и Берлину и Москви.
„Она је донела корист обема државама, а можда и не само нама, већ целом европском континенту. Штавише, енергетика је одувек била привлачна за билатералну сарадњу. Наша земља је деценијама поуздано снабдевала Немачку еколошки прихватљивим гасним горивом, нафтом и другим енергентима. Ова сарадња је буквално нарушена, између осталог и саботажама на Северном току“, рекао је руски председник.
Када је реч о Великој Британији, Путин се нада побољшању односа са званичним Лондоном. „Тренутна ситуација у дијалогу са Лондоном је општепозната. Надајмо се да ће се ситуација ипак променити на боље у корист наше две земље и наших народа“, поручио је председник Русије.
U Moskvi više od 40 cm snega, oboren rekord star 71 godinu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин: Свет доживљава драматичне промене, долази праведнији светски поредак се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.