Izvor: RTS, 04.Dec.2023, 12:21

Тужилаштво затражило мере ограничења комуникације Тачију, Веселију и Селимију

Специјализовано тужилаштво у Хагу затражило је низ мера за ограничење контаката и комуникације тројици оптужених у Притворској јединици Специјализованих већа – Хашиму Тачију, Kадрију Веселију и Реџепу Селимију. Претресни панел је одобрио неколико тих мера, наводи >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << се у саопштењу тужилаштва.
Специјализовано тужилаштво је, како се наводи, предузело овај корак да би се позабавило покушајима утицаја на сведоке и ометања њиховог сведочења, те других претњи интегритету поступка у предмету Тачи и други.
"Истраге Специјализованог тужилаштва по питању ометања правде показују да су тројица оптуженика користили своје непривилеговане посете како би незаконито делили поверљиве информације и, у случају Тачија, у више наврата давали упуте посетиоцима да покушају да манипулишу изјавама сведока", наводи се у саопштењу.
Додаје се да Специјализовано тужилаштво изузетно озбиљно схвата ометање правде, те ће наставити истраге и кривично гоњење свакога ко је умешан у било који такав случај, укључујући и оне који застрашују или утичу на сведоке или дају финанцијску или другу врсту подршке за оваква кривична дела.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.